Najposećenije na Photoblogu u 2010. godini

U 2010. godini Photoblog je napunio svoj drugi rođendan. Objavljen je samo 71 članak i napisano samo 338 novih komentara, dok je zabeleženo preko 80.000 poseta! Najposećenije fotografije u 2010. godini su:

mala crna haljina little black dress vozačka dozvola, permis de conduire, SFRJ, YU Grčka, Greece, letovanje, vacation, palme, palm, sunce, sun

cena benzina u srbiji i nafte na svetskom tržištu plitke ženske crne čizmice, čizme, ankle boots Letnje računanje vremena, poslednja nedelja u martu

kupaci kostim jednodelni, one piece swimsuit, PVC, New Yorker devizni kurs, dinar prema evru, retrospektiva kursa, za period 2007-2010 Canon Powershot SX210 IS

#tweetupkg Međunarodna auto-oznaka Srbija, SRB, nalepnica Columba livia domestica, sivi golub

Ove fotografije zaslužne su tek za 11,49% poseta, a pripadaju sledećim kategorijama: Studio Photo (4), Design (4), Generalna (2), Razglednice sa letovanja (1) i Životinjsko carstvo (1).

Rekorderi po broju poseta u 2010. objavljeni su 2009. godine - čestitku za osmi mart i novogodišnju čestitku je prošle godine u roku od nekoliko dana pogledalo više hiljada ljudi.

Apsolutno najpopularnije fotografije na Photoblogu su:

Srećan 8. mart!, besplatna e-čestitka, dizajn, design grafit „Volim te Marija”, Smederevska tvrđava Srećna Nova godina, Srečno Novo leto, Happy New Year, besplatna novogodišnja čestitka, brezplačna novoletna voščilnica, free greeting card

duboke ženske crne lakirane čizme, čizmice Roše torta Ferrero Rocher / cake buket

 

Najposećenije na Photoblogu u 2009. godini

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Za dobrotvornu izložbu

dobrotvorna aukcija apolo šumski potok rudnik priroda srbije

U galeriji Narodne biblioteke će 15. decembra biti organizovana aukcijska prodaja autorskih fotografija članova fotokluba „Apolo” iz Kragujevca. Sav prihod od prodatih fotografija namenjen je kragujevačkom prihvatilištu za decu.

Fotografije su formata 20x30 cm u drvenom ramu formata 30x40 cm, zaštićene antirefleks staklom, a početna cena je 1.500 dinara. Izložba će trajati do 25. decembra i nakon toga će kupci moći da preuzmu kupljene fotografije.

Drvo i klupica
Kuća na osami
Jesenja zora rujna

Sa moje druge izložbe

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Sa moje druge izložbe

Sinoć je u velikoj galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić” u Kragujevcu otvorena prva velika godišnja izložba foto kluba „Apolo”. Brojnim posetiocima su se obratili PR foto kluba Kristina Popadić i predsednik kluba Marko Stamatović, a izložbu na temu lajf-fotografije otvorio je majstor fotografije Zoran Đorđević.
 
velika godišnja izložba foto kluba „Apolo”
 
Tokom proteklih pet meseci od osnivanja klub je organizovao osamnaest predavanja, prikazivao filmove o fotografiji i organizovao fotografske izlete do jezera na Bubnju, Smederevske Palanke, Magliča i Studenice, zatim Kalenića i Guče. U saradnji sa Udruženjem mladih MotivAkcija izdata su dva fotobiltena (prvi broj fotobiltena) u kome su se predstavili neafirmisani kragujevački fotografi.

velika godišnja izložba foto kluba „Apolo”
 
Na izložbi je sa šezdeset fotografija predstavljen rad trideset i dva autora, od kojih su pojedini priznata imena na ovom polju, dok neki do sada nisu izlagali. Izložba je otvorena do 20. oktobra.

Sa moje prve izložbe

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Nagrada grada Kragujevca 2010

Nagrada grada Kragujevca, auto-moto trka, motodrom Šumadija
 
[ album uskoro na fan stranici ]

Evropsko juniorsko prvenstvo u kajaku

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


U smiraj dana

Zalazak sunca, u smiraj dana, sunset

Svitanje
Oj, pšenice, naše crno zlato
Letnji pljusak
Olujno noćno nebo
Nebo boje vanile

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Vozačka dozvola YU

Moja vozačka dozvola posle šesnaest godina danas ovako izgleda. U Jugoslaviji je nekada davno jedna budala predložila da se vozačke dozvole štampaju na smrdljivom platnu i - budući glup - pretpostavljam da je predlog jednoglasno usvojen.
 
vozačka dozvola, permis de conduire, SFRJ, YU

Osim jadnog izgleda, moja vozačka dozvola se rasteže kao žvakaća guma i lepljiva je - toliko da je nešto slova ostalo na zaštitnoj foliji. U kragujevačkom SUP-u me je gospođa na šalteru optužila da sam kriv što mi je vozačka dozvola propala, ali je svoj stav unekoliko ublažila nakon mog prekornog pogleda.
 
Čovek nikada nije toliko star da ne bi mogao naučiti nešto novo. Danas sam saznao da u Srbiji postoji institucija preseljenja vozača. Kada sam pre nekoliko godina prešao u Kragujevac, nisam znao da je jedan deo mene, onaj vozački, nastavio da obitava u Ćupriji. U praksi to znači da je prilikom podnošenja zahteva za preseljenje potrebno na ime republičke administrativne takse uplatiti 580,00 dinara.
 
Osim toga, potrebno je kupiti i jednu običnu belu kartonsku fasciklu. Uspelo mi je da nekako previdim škrabotinu ispod uputstva na oglasnoj tabli, pa mi je na tu bitnu stavku pažnju skrenula moja nežnija polovina. Stvarno, neko je levom nogom naškrabao: бела фасцикла. Da ovi ovde sve to lepo spakuju u belu fasciklu kad iz SUP-a u kome je izvorno izdata vozačka dozvola dosije stigne, pretpostavljam - u džaku. Republička administrativna taksa od 580,00 dinara ne obuhvata i običnu belu kartonsku fasciklu od 10,00 (deset) dinara.
 
U principu, to je sve. Kada dosije stigne u kragujevački SUP, potrebno je samo napisati zahtev za izdavanje nove vozačke dozvole i priložiti je zajedno sa uplatnicom za obrazac vozačke dozvole (tričavih 324,00 dinara) i uplatnicom - na ime republičke administrativne takse od 580,00 dinara. Mislim da ministar Mlađan Dinkić svoju priču o uspeloj akciji o uklanjanju suvišnih propisa (tzv. giljotina propisa) može da okači mačku o rep. Ali, to je samo moje skromno mišljenje.
 
Izmena 6. avgusta: u petak ujutru ljubazna službenica u Automoto Savezu Srbije nije htela da mi uvaži oštećenu vozačku dozvolu (za Međunarodnu vozačku dozvolu), ali me je podučila da u ćuprijskom SUP-u zatražim potvrdu o izdatoj vozačkoj dozvoli. Potvrda je praktično prepis iz dosijea, košta 550,00 dinara i njeno vađenje traje dan ili dva, ali smo je zahvaljujući beskrajnom strpljenju mog oca pribavili istog dana...
 
Izmena 9. avgusta: na osnovu spomenute potvrde u Automoto Savezu Srbije su mi izdali Međunarodnu vozačku dozvolu koja košta 2.020,00 dinara i ne važi na teritoriji Republike Srbije?!
 
Izmena 10. avgusta: na osnovu sada već „magične” potvrde jutros sam bez pitanja dobio novu vozačku dozvolu, bez obzira što dosije iz Pomoravlja još uvek nije stigao... Nova vozačka dozvola odštampana je na štampaču i bez obzira na poslovičnu neljubaznost „šalteruša” moram da primetim da nisam imao problema, bile su ljubazne i opširne u savetima i preporukama.
Da vidimo šta smo imali...
Zahtev za izdavanje vozačke dozvole 10,00 din
Republička administrativna taksa 580,00 din
provizija u Pošti 25,00 din
Zahtev za izdavanje vozačke dozvole 10,00 din
Republička administrativna taksa 580,00 din
provizija u Pošti 25,00 din
Uplatnica za obrazac vozačke dozvole 324,00 din
provizija u Pošti 25,00 din
četiri fotografije 300,00 din
bela fascikla (!) 10,00 din
Potvrda iz SUP-a 550,00 din
fotokopija potvrde 4,00 din
Međunarodna vozačka dozvola 2.020,00 din
UKUPNO 4.463,00 din
Moje pamćenje daleko seže, ali se tek moji roditelji stvarno sećaju države koja nije bila po meri čoveka. Zato danas u potpunosti razumem predsednika Srbije Borisa Tadića kada naglašava da smo lideri u regionu. Za opstanak u Srbiji potrebni su nadljudski napori.

Najniža vrednost dinara prema evru
Cena benzina u Srbiji i nafte na svetskom tržištu
SMS spam

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog