#TweetupKG

#tweetupkg

Neobavezan susret blogera iz Kragujevca ugovoren putem Twittera. Iz daleka nam se pridružila Dijica, koja je Kragujevac poslednji put posetila sredinom prošlog veka. Prijatno druženje produžilo se duboko u noć.
 
[fotoalbum] i nešto više o susretu ovde
 

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Zavejani u snegu

kola zavejana u snegu

Kragujevac u snegu
Čisto belo – da ne poveruješ
Uups!

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Najposećenije na Photoblogu u 2009. godini

Poštovani posetioci i prijatelji, prošle godine na Photoblogu osvanulo je 170 članaka, broj poseta premašio je 40.000 i napisali smo 1.126 komentara. U novoj godini najpre izdvajam najposećenije fotografije u 2009. godini...

duboke ženske crne lakirane čizme, čizmice grafit „Volim te Marija”, Smederevska tvrđava muške zimske cipele / winter shoes

buket „Snikers” torta Prepečenica Rubin

Roše torta Ferrero Rocher / cake razmere epidemije novog gripa i smrtnost u Srbiji, gripometar, infographics Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Beogradu

grafit u Kragujevcu rakija Lozovača Vino Župa Python molurus, burmanski piton, indijski piton

1. Crne duboke lakovane čizme (1.068)

Ovaj par sjajnih čizama je sa prvim jesenjim kišama na pretraživačima postao pravi hit i ubedljivi pobednik sa preko hiljadu poseta. Čizme su još uvek žive i zdrave, hvala na pitanju.

2. Grafiti (858)

Ogroman grafit iscrtan na kuli Smederevske tvrđave. U oktobru su se javili Marija i Imi - autor i devojka kojoj je grafit posvećen.

3. Muške zimske cipele (709)

Par poludubokih cipela gotovo u korak (kako zgodno poređenje!) prati crne duboke lakovane čizme. Za razliku od čizama nisu se tako dobro pokazale, jer je obućar za manje od godinu dana morao dva puta da interveniše.

4. Buket crvenih ruža (699)

Plastični buket ruža tema je jedne od mojih prvih studijskih fotografija i prvobitno je bila namenjena portalu za prodaju fotografija. Umesto toga iskorišćena je u čestitki za 8. mart - prvom članku koji je zabeležio preko sto poseta u prvom danu.

5. „Snikers” torta v33.0 (667)

Slatka mala torta...

6. Prepečenica Rubin (530)

Stara dobra prepečenica rasplamsala je prvu diskusiju u komentarima; nimalo ne zaostaje za domaćom rakijom iz bureta, preporučujem...

7. „Roše” torta (525)

Još jedna slatka mala torta...

8. Razmere epidemije novog gripa u Srbiji (481)

U poslednje vreme istražujem oblast nazvanu infografika; neke radove možete videti u okviru kategorije Design. Veliko interesovanje za sve u vezi sa epidemijom novog gripa obezbedilo je ovom dijagramu-gripometru dovoljnu posećenost, iako je najkasnije objavljen.

9. PMF Beograd (462)

Fotografija Prirodno-matematičkog fakulteta među prvih dvanaest i meni predstavlja veliko iznenađenje, obzirom da je tokom prvih deset dana zabeležila jedva desetak poseta. Ko kaže da znanje nije zanimljivo? Pred junski upisni rok broj poseta naglo je počeo da raste, pa sam morao dodati adresu i broj telefona - nadam se da su nekome poslužili.

10. Grafiti (398)

Za razliku od prethodnog, ovaj grafit više ne postoji, nestao je tokom preuređenja Robne kuće Beograd u Kragujevcu. Druga fotografija grafita među najposećenijih dvanaest u 2009. godini.

11. Lozovača (393)

Gde ima šljivovice, mora biti i lozovače...

12. Mali šareni iz daleke Burme (381)

Pravo iznenađenje je to što ovaj neprivlačan živuljak zastupa kategoriju Životinjsko carstvo i ujedno dobar pokazatelj kolika je zapravo potražnja za egzotičnim životinjama

Najposećenijih dvanaest fotografija beleži 16,88% svih poseta Photoblogu i pripada sledećim kategorijama: Studio Photo (7), Znakovi pored puta (2), Design (1), Generalna (1) i Životinjsko carstvo (1). Ukratko rečeno, radi se o dva para obuće, dva grafita, dve torte, dve boce žestokog alkoholnog pića... zanimljivo, zar ne?

Među najpopularnijima nema nijedne fotografije prirode - Priroda Srbije nalazi se tek na petnaestom mestu (Čisto belo, sigurno belo), iza razglednice sa mora (Razglednica iz Sutomora) i panorame (Most na Tari).

Najpopularnije fotografije objavljene 2008. godine su:

Water & Flowers @ Maxi letnja škola magije... miss mokra majica Šumadija

Ulica Šumadiska, Kragujevac AutoCED

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Izlazak ledenog sunca

Kragujevac, sneg, izlazak ledenog sunca

U Srbiji danas oblačno, povremeno sa slabim snegom i vrlo hladno - maksimalna temperatura od -6 do -2 °C. Koristim priliku da objavim fotografiju od pre tačno četiri godine. Izlazak ledenog zimskog sunca iznad Kragujevca pod snegom.

Jubilej i po
Kragujevac u snegu
Čisto belo, sigurno belo

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Jubilej i po

Sneg u Kragujevcu

Poštovani posetioci i prijatelji bloga,

prošle noći „obradovao” nas je sneg, a photoblog danas obeležava jubilej i po! Sve je počelo pre godinu i po dana kada je objavljena ova fotografija. Photoblog se sve vreme razvijao i do danas je objavljeno preko 320 fotografija u jedanaest kategorija.
 
Želim da se posebno zahvalim najaktivnijim posetiocima - zajedno smo napisali preko 1.100 komentara. Nadam se da ćemo se još dugo družiti!
 
Goran K.

P.S. Sneg na slici je svež.

Kragujevac u snegu
Čisto belo, sigurno belo
Brrr!

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Žestoka preventivna mera

čašica rakije, a glass of brandy

Ovih dana Internetom kruži spisak preventivnih mera protiv novog oblika gripa. Objavljen je negde u avgustu, a nedavno je preveden, pa je trenutno veoma popularan na našim prostorima. Svetska online zajednica još raspravlja da li je dokument autentičan ili se radi o još jednoj viralnoj podvali. U svakom slučaju, šest jednostavnih preporuka ne zahteva poseban dodatni napor, a ja dodajem sedmi savet:
7. Pijte umerene količine žestokih pića (rakija, konjak, viski). Pijenje žestokih alkoholnih napitaka ima isti efekat kao ispiranje usta slanim rastvorom. Žestoka pića:
• spiraju viruse iz grla u stomak, gde ovi ne mogu preživeti, razmnožavati se ili učiniti bilo šta loše
• popravljaju raspoloženje


Lozovača
Prepečenica Rubin

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog