Jubilej i po

Sneg u Kragujevcu

Poštovani posetioci i prijatelji bloga,

prošle noći „obradovao” nas je sneg, a photoblog danas obeležava jubilej i po! Sve je počelo pre godinu i po dana kada je objavljena ova fotografija. Photoblog se sve vreme razvijao i do danas je objavljeno preko 320 fotografija u jedanaest kategorija.
 
Želim da se posebno zahvalim najaktivnijim posetiocima - zajedno smo napisali preko 1.100 komentara. Nadam se da ćemo se još dugo družiti!
 
Goran K.

P.S. Sneg na slici je svež.

Kragujevac u snegu
Čisto belo, sigurno belo
Brrr!

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Za jedan evro

96 dinara

Evro je zajednička valuta 12 zemalja članica evropske ekonomske i monetarne unije (Austrija, Belgija, Finska, Francuska, Nemačka, Irska, Italija, Luksemburg, Holandija, Portugal, Španija i Grčka), uvedena 1. januara 1999. godine. (Narodna banka Srbije)
 
1. marta 2002. godine novčanice i kovani novac u evrima su u čitavoj zoni evra postali jedino važeće zakonsko sredstvo plaćanja.

Srednji kurs prema evru 15. maja 2002. godine (kursne liste se na prezentaciji NBS prikazuju od tog dana) iznosio je 60,5535 dinara.
 
Zvanični srednji kurs prema evru 14.12.2009. godine iznosi 95,9315 dinara.

 

 

Budžet za 2010. godinu
Pet stotina razloga za brigu
Za dvadesetak evra...

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Predlog budžeta za 2010. godinu

Predlog budžeta za 2010. godinu

Ako niste primetili ovih dana se u Skupštini Srbije žučno raspravlja o budžetu za 2010. godinu... Budžet je kreiran na osnovu prihoda od 656 milijardi dinara (6,84 milijarde evra) i rashoda od 763 milijarde dinara (7,96 milijardi evra). Budžet za iduću godinu je planiran na osnovu procene da će rast bruto društvenog proizvoda biti 1,5 odsto, a da će inflacija sa ovogodišnjih 7,5 odsto biti smanjena na šest odsto.

Milijarda gore-dole.

Budžet jeste manji, ali je deficit od 107 milijardi dinara (1,12 milijardi evra) više od dva puta veći nego prošle godine. Deo deficita biće pokriven ruskim kreditom sa kamatom od 3,57 odsto (dodatnih 464.878.974 dinara zaduženja). Sad, razvojni ili razorni, videćemo.

Razmere epidemije novog gripa u Srbiji
Bar kod Photobloga
Dve stotine članaka na blogu

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Decembarski dani teku...

priroda srbije, decembar, zima

Hladno novembarsko sunce
Crno-beli svet
Pozna jesen

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Srpski kroasan sa džemom

kroasan sa džemom, croissant, francusko pecivo od lisnatog testa

Kroasan (fr. croissant - „polumesec”) je francusko pecivo napravljeno od lisnatog testa. U poslednje vreme domišljati kragujevački pekari se ne ustručavaju da podvale i prodaju ovakav „kroasan”, ali u najboljem slučaju ovo može biti nova robna marka - srpski kroasan sa džemom. Proizvod od testa na slici nije kroasan po definiciji i neka, hvala, sa pecivima iz komšiluka sam završio.
 
Ne bi ova krofna zarobljena u telu kroasana bila tako strašna, da već nisam pre par meseci pojeo takav burek sa mesom. Mislim, tako je pisalo na računu. Ako i nagađam da je lisnato testo skuplje od običnog, znam iz iskustva da je obično testo veoma teško obogatiti mesom.
 
I još nešto: mali zalepak u sredini je džem. Obično posle svakog fotografisanja za potrebe reklamnog materijala usledi „preporuka” da takve proizvode „slobodno napunim” kako bi izgledali bogatije i ukusnije. Nije meni problem da u Photoshopu napunim kiflu džemom i eurokremom i sve razumem, visoke poreze i gramzivu državu, tržišnu konkurenciju i svetsku krizu, ali kašika krema više...

Kroasan sa džemom
Jutarnji kapućino

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


Kroasan sa džemom

kroasan sa džemom, croissant, francusko pecivo od lisnatog testa

Jutarnji kapućino

Nova adresa: gkojadinovic.com/blog


«Prethodni   1 2 3 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 54 55 56  Sledeći»