Srpski kroasan sa džemom
objavljeno 07.12.2009

Kroasan (fr. croissant - „polumesec”) je francusko pecivo napravljeno od lisnatog testa. U poslednje vreme domišljati kragujevački pekari se ne ustručavaju da podvale i prodaju ovakav „kroasan”, ali u najboljem slučaju ovo može biti nova robna marka - srpski kroasan sa džemom. Proizvod od testa na slici nije kroasan po definiciji i neka, hvala, sa pecivima iz komšiluka sam završio.
Ne bi ova krofna zarobljena u telu kroasana bila tako strašna, da već nisam pre par meseci pojeo takav burek sa mesom. Mislim, tako je pisalo na računu. Ako i nagađam da je lisnato testo skuplje od običnog, znam iz iskustva da je obično testo veoma teško obogatiti mesom.
I još nešto: mali zalepak u sredini je džem. Obično posle svakog fotografisanja za potrebe reklamnog materijala usledi „preporuka” da takve proizvode „slobodno napunim” kako bi izgledali bogatije i ukusnije. Nije meni problem da u Photoshopu napunim kiflu džemom i eurokremom i sve razumem, visoke poreze i gramzivu državu, tržišnu konkurenciju i svetsku krizu, ali kašika krema više...
Trgovina bato!
Nikad ne dobijes ono sto vidis.
Izdašna ponuda čovječe. hehehe
pozdrav
Па не чини се лоше. Поздрав и са срећом!***
Nije toliko loše, Pričalice, ali kao što Casper reče, obično ne dobiješ ono što vidiš, a kada vidiš šta si dobio - prekasno je... i onda mora da se pojede. ;)
Ha,ha, dobrodošli u Srbiju :)
Ja zato kupim punjenu krofnu i uživam u eurokremu, čudi me da nikad ne podvaljuju, umažem se propisno :)
Ha, ha, mi zato kupimo kanticu krema, pa se zasladimo a da se ne umažemo. Kilogram mesečno nije previše, zar ne? :)
P.S. U krofnama ne uživam previše, iako nikada ne odbijem. Moja omiljena poslastica je egzotičnija.
Да није принцес крофна, хе, хе?***
Није. :)
Hello!
Hello!
Hello!
Hello!
Hello!